Новинський має намір оскаржити приватизацію "Криворіжсталі"

П'ятниця, 27 листопада 2009, 11:53

"Смарт-холдинг" планує оскаржити в судовому порядку результати приватизації ВАТ "Криворіжсталь".

Про це сказав генеральний директор "Смарт-холдингу" Олексій Пертін в інтерв'ю газеті "Комерсант".

"Нас непокоїть ситуація навколо "Криворіжсталі". Ми маємо намір оскаржити в суді результати приватизації цього підприємства. На конкурсі з його продажу ми були третіми. А Mittal і Arcelor були, відповідно, першим і другим", - заявив він.

Пертін підкреслив, що за підсумками конкурсу переможцем було взято певні інвестиційні зобов'язання.

Реклама:

"Та ціна, яку ми запропонували, була сформована з урахуванням необхідності виконання цих зобов'язань. Тепер держава переглядає інвестзобов'язання з цього комбінату - відповідні документи вже підписано між Фондом держмайна і ArcelorMittal. Ми вважаємо, що таким чином порушується принцип чесної конкуренції і конкурс 2005 року необхідно визнати недійсним", - стверджує гендиректор "Смарт-холдингу".

Він стверджує, що позов компанія готова подати "хоч сьогодні, але поки що не отримали підтримки уряду в цьому питанні".

"Ми не хочемо вплутуватися в політику, тому відклали подачу позову до завершення президентських виборів", - додав Пертін.

За його словами, виходить, що можна було підписати нереальну програму, а потім домовитися і зрушити терміни її виконання.

При цьому гендиректор додав, що аналіз виконання інвестзобов'язань ArcelorMittal в Чехії і в Казахстані показав, що аналогічні дії ця корпорація здійснювала і в цих країнах.

"Тобто вона досить часто таким чином заходить на нові ринки: бере на себе зобов'язання, а потім намагається їх змінити", - вважає топ-менеджер "Смарт-холдингу".

Як відомо 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року придбала корпорація Mittal Steel Germany за 24,2 млрд. грн. при стартовій ціні 10 млрд. грн.

Після цього меткомбінат було перейменовано у "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Як відомо, президентом і основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є російський підприємець Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!