Росія вирішила підзаробити на експорті води

Вівторок, 24 листопада 2009, 12:43

Росія через 5-10 років має намір розпочати експорт води.

Як передає агентство "УНІАН", про це заявив голова Державної Думи Росії Борис Гризлов на Міжнародному форумі "Чиста вода".

"Найочевидніше рішення пов`язане з експортом питної води. Можна лише погодитися з думкою Володимира Путіна: загострення дефіциту води ставить її в один ряд з іншими ключовими ресурсами - такими, як нафта, кольорові і чорні метали, природний газ. Вважаю, вже через 5, максимум через 10 років, для Росії експорт води може стати реальністю", - сказав Гризлов.

У той же час він зазначив, що керівництву Росії не хотілося б, щоб зусилля влади в цьому напрямку зводилися лише до експорту ресурсів.

Реклама:

За його словами, Росія зацікавлена в тому, щоб максимально диверсифікувати свою економіку, зробити її більш високотехнологічною, менш залежною від "ресурсного чинника".

Гризлов зазначив, що в Росії величезний досвід і сучасні рішення, пов`язані з водоочищенням.

За його словами, створення і впровадження технологій, пов`язаних з водним господарством, зокрема забезпеченням людей питною водою, - це величезний ринок, який представляє величезний інтерес для бізнесу.

"За існуючими оцінками (хоча з цього приводу є різні цифри), в глобальному масштабі необхідні для розвитку інвестиції в інфраструктуру водного господарства мають становити до 180 млрд. доларів щороку. Зараз вони приблизно вдвічі нижчі - але й це вельми і вельми значна сума", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!