Moody's підвищило рейтинги Промінвестбанку

Понеділок, 2 листопада 2009, 19:34

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило довгостроковий рейтинг зобов'язань в іноземній і національній валюті Промінвестбанку з "Caa2" відповідно до "В3" і "B2".

Про це йдеться в прес-релізі агентства в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Одночасно рейтинг фінансової стійкості ПІБ було підвищено з "Е" до "Е +", а рейтинг за національною шкалою - з "B3.ua" до "A2.ua".

Moody's також підтвердило короткострокові рейтинги зобов'язань банку у національній та іноземній валюті Not Prime.

Реклама:

Довгостроковий рейтинг банку в національній валюті і BFSR мають "стабільний" прогноз, тоді як рейтинги в іноземній валюті - "негативний", що відповідає прогнозу рейтингу країн.

Moody's пояснює підвищення рейтингів надану фінансову підтримку у розмірі 5,1 млрд. грн. (637 млн. дол.) з боку нового акціонера - російського Внєшекономбанку (ВЕБ), який володіє часткою ПІБ у розмірі близько 94%.

На думку агентства, ці кошти суттєво поліпшили ліквідність банку і дозволили абсорбувати великі кредитні втрати.

За оцінками менеджмент банку, відношення його капіталу до активів до 30 вересня склало близько 21%, тоді як частка проблемних кредитів становить близько 25% на кінець першого півріччя.

За даними НБУ, на 1 липня 2009 року ПІБ за розміром активів посідав дев'яте місце (27,866 млрд. грн.) серед 184 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: