У стосунках з МВФ рано ставити крапку - Турчинов

Неділя, 15 листопада 2009, 22:44

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов сподівається на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Урядовець вважає, що після підписання президентом Віктором Ющенком закону про підвищення соцстандартів і внесення відповідних змін до держбюджету, "будь-яка поважаюча себе організація повинна припинити співпрацю з країною".

"В той же час, розуміючи в яких умовах працює Кабмін, як працює парламент президент, розуміючи, що уряд залишився один на один з кризою, МВФ не припинив роботу з Кабміном", - зазначив Турчинов.

Реклама:

За його словами, МВФ "реально оцінює ситуацію, реально знає вартість кожного політика в Україні".

"Я не ставив би крапку у нашій співпраці з МВФ", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Крім того, коментуючи закон про підвищення соцстандартів, Турчинов заявив: "Уряд своїми силами підняв мінімальну пенсію до рівня 572 гривні 40 копійок".

"Наші опоненти демонструють героїзм і поставили мінімальний прожитковий мінімум, і, відповідно, мінімальну пенсію 573 гривні. Тобто підняли мінімальну пенсію аж на 60 копійок", - сказав він.

"Але ж за рахунок того, що відбувається перерахунок всіх пенсій, тим самим вони підняли пенсії для депутатів, для працівників секретаріату президенту, тощо. Вона буде дорівнювати близько 7 тисяч гривень", - повідомив урядовець.

"Навіть у цих умовах, прикриваючись махровим популізмом, вони підвищують собі пенсії, на це йде колосальний ресурс, а пересічні громадяни, які отримують мінімальну пенсію, відчують це на рівні 60 копійок", - зазначив Турчинов.

За його словами, уряд виконає закон у частині підвищення мінімальних пенсій: "Вибачте, але 60 копійок - це не ті гроші. Це неповага для людей, але що стосується мінімальних пенсій - я не бачу проблем щодо їх підвищення і в цьому немає жодного героїзму".

"Що стосується цих семитисячних пенсій для високопосадовців...Тут, я думаю, вони почекають вердикту Конституційного Суду. Може це й неправильно, але ми не будемо поспішати це виконувати", - заявив перший віце-прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: