Україна має зрозуміти, що просто так ніхто їй грошей тепер не дасть?

Субота, 14 листопада 2009, 20:17

Міністр закордонних справ Петро Порошенко вважає, що надання кредиту Міжнародним валютним фондом, дає українській владі час перебудувати державу і не допустити соціальної кризи.

Про це він заявив в суботу у Вінниці, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми маємо розуміти, що ця передишка у вигляді кредитів дає нам час перебудувати суспільну організацію, економічну організацію в державі", - сказав він.

"У нас криза економічна, бо люди, які виробляють продукцію, вони мають проблему з її реалізацією як в середині країни так і закордоном, І в наслідок цього може перейти в кризу соціальну. Поки що соціальної кризи немає, у нас немає заборгованості по пенсіях, по зарплаті. а країна на ці пенсії і зарплати не заробляє, і тому позичає для того, щоб їх виплачувати", - сказав Порошенко.

Реклама:

За його словами, останні 4-5 років Україна мала унікальний інвестиційний потенціал.

"До нас заходили мільярди незароблених нами грошей, незароблених нашою державою, це були іноземні кредити. Сьогодні я маю можливість спілкуватись з керівниками багатьох держав, вони стверджують - ви маєте розуміти , що у нас криза в самих, у нас падіння заробітної плати, у нас дефіцити бюджетів, у нас самих не вистачає зовнішньої валюти для покриття емісії, у нас падають золотовалютні резерви", - сказав міністр.

Він зазначив, що Україні кошти просто так роздавати ніхто не буде.

"Просто так роздавати гроші і робити допомогу ніхто не буде - ні МВФ, ні Європейський Союз, ні США, ні Росія. На сьогоднішній день, перед тим, як нам йти і казати, що давайте співпрацювати, нам треба продемонструвати, що ми монолітний кулак, який здатен сьогодні перетворити ситуацію в Україні на краще", - додав Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!