Після виборів "Нафтогаз" залишить міста без тепла?

Вівторок, 10 листопада 2009, 15:22

Відсутність схеми погашення боргів за газ підприємствами теплокомуненерго може призвести до відключення міст від тепла після президентських виборів.

Таку думку висловив голова Асоціації теплотехнічних компаній (АТКУ) Віталій Яковенко на прес-конференції в агентстві "УНІАН".

За його словами, те, що сьогодні теплокомуненерго намагаються "вибити" ліміти на газ, це лише консервація проблеми, але не її вирішення.

"На якийсь час вони одержать якесь відтермінування. Але рішення про те, як гасити ліміти, як гасити заборгованості за газ, на жаль, немає. Відразу після виборів НАК "Нафтогаз" почне по-іншому, жорсткіше, говорити з боржниками, аж до зниження тиску газу в тепломережах, до зупинення газопостачання. І не виключено, що тепло в наших містах пропаде вже в березні", - припускає голова АТКУ.

Реклама:

Яковенко вважає, що українцям слід бути готовими до підвищення ціни на газ для підприємств ТКЕ, "тому що газ, який сьогодні одержують підприємства теплокомуненерго, практично втричі нижчий за ринкову ціну, за якою Україна одержує цей газ".

"Вартість газу необхідно підвищувати для комунальників. Ми від цього нікуди не дінемось. Це ринкові реалії. Або необхідно брати на себе і компенсувати ці витрати державі", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: