Порошенко уже просить 15 мільйонів для свого міністерства

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 12:52

Новопризначений міністр закордонних справ Петро Порошенко вже почав вирішувати питання фінансування МЗС. Ціна питання - 15 млн. гривень.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам після свого призначення на посаду, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Порошенко підкреслив: "Дійсно, дипломатичний корпус треба рятувати. На сьогоднішній день ситуація надзвичайно складна - обмежені телефонні дзвінки, не фінансуються витрати на бензин, продаються машини. І першим кроком було внесення пропозицій зараз додати до проекту змін до державного бюджету, який зараз обговорюється у Верховній раді, додаткові кошти на забезпечення діяльності Міністерства закордонних справ".

Порошенко підкреслив, що неефективне виконання МЗС функцій державі не потрібно.

Реклама:

"Потрібно або фінансувати і отримувати результати від Міністерства, або не фінансувати взагалі. І зараз мова буде йти про 15 млн. гривень. Але це тільки перший крок. Ми будемо розробляти, - точніше, вже розробили і подамо до уряду пропозиції про збільшення дохідної частини бюджету щодо Міністерства закордонних справ, і це збільшення буде спрямовано на збільшення фінансування видатків міністерства", - відзначив він.

Як відомо, Верховна рада 9 жовтня підтримала подання Ющенка про призначення Петра Порошенка главою МЗС.

За це проголосували 240 народних депутатів: від БЮТ - 151, від НУНС - 63, від Блоку Литвина - 20, від КПУ - 1, Партії регіонів - 1 та чотири позафракційні депутати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: