"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Родовід Банк знову потребує коштів

Четвер, 8 жовтня 2009, 11:08

Родовід Банку для розрахунків із вкладниками Укрпромбанку потрібна додаткова рекапіталізація і пом'якшення резервних вимог.

Про це сказав голова правління Родовід Банку Сергій Щербина, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми розраховуємо на рефінансування Нацбанку України і додаткову рекапіталізацію з боку Кабміну ... Також ми маємо намір просити у Нацбанку пільги щодо виконання нормативів резервування, економічних нормативів і сприяння в частині купівлі валюти: адже частина депозитів Укрпромбанку була оформлена у вільноконвертованій валюті" , - сказав він інтернет-виданню Maanimo.

За його словами, для відпрацювання дій і запуску виплат коштів вкладникам місяця буде достатньо.

Реклама:

"Будуть визначені конкретні відділення, в яких стануть виплачуватися депозити клієнтам Укрпромбанку. Напевно ми підемо вже уторованим шляхом: створимо реєстр - так звану електронну чергу, в рамках якої і стануть здійснюватися виплати", - пояснив банкір.

Як повідомлялося, уряд раніше розглядав можливість рекапіталізації проблемного Укрпромбанку за рахунок бюджетних коштів.

За оцінкою Нацбанку, банк мав потребу в додатковому капіталі на суму 8,9 млрд. грн. Проте 6 жовтня Кабмін затвердив рішення про переведення зобов'язань вкладників та активів Укрпромбанку до Родовід Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!