Боржників Укрпромбанку і банку "Надра" не випускатимуть з країни?

Середа, 7 жовтня 2009, 16:22

Президент Віктор Ющенко в середу підписав указ, яким дав доручення державній прикордонній службі вжити всі необхідні дії для блокування виїзду з країни несумлінних позичальників проблемних Укрпромбанку та банку "Надра" (обидва - Київ).

Про це він заявив аід час наради з представниками підприємств, які заборгували цим фінансовим установам, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Недобросовісні люди повинні виконати свої зобов'язання перед банками і перед вкладниками", - наголосив Ющенко.

Про це він заявив під час наради з представниками підприємств, які заборгували цим фінансовим установам.

Реклама:

"Недобросовісні люди повинні виконати свої зобов'язання перед банками і перед вкладниками", - наголосив Ющенко.

Як зазначив президент, такий захід необхідний для того, щоб у подальшому тимчасовим адміністраторам цих банків не довелося шукати позичальників за кордоном.

Глава держави також доручив Службі безпеки та Генеральній прокуратурі взяти під контроль питання фіктивних банкрутств позичальників проблемних банків.

"Земля повинна горіти під ногами у тих, хто не повернув кредит", - сказав Ющенко.

Глава держави також повідомив, що проблемна заборгованість перед Укрпромбанком і банком "Надра" оцінюється в 12 млрд. гривень, тоді як зобов'язання банків перед вкладниками становлять близько 15,4 млрд. гривень, тому погашення заборгованості за кредитами дозволить вирішити проблему розрахунків за депозитами.

Ющенко також доручив Національному банку України у найближчі п'ять днів завершити переговори з усіма великими позичальниками цих банків і скласти графік погашення кредитів або ж план реструктуризації запозичень.

При цьому президент відзначив, що центральний банк також має розглянути можливість здійснення альтернативних розрахунків позичальників з банками.

Ющенко підкреслив, що через два дні після завершення цих переговорів Нацбанк повинен оприлюднити перелік недобросовісних позичальників - фізичних і юридичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: