МВФ побачив стабілізацію української економіки

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 13:15

Макроекономічна ситуація в Україні стабілізується, вважає постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр.

Про це він заявив під час щорічної конференції, організованої міжнародним рейтинговим агентством Fitch у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Програма з Україною досить успішна. З макроекономічної точки зору ситуація загалом стабілізується", - сказав Альєр.

"Ми змогли знайти порозуміння. Однак деякі люди думають, що МВФ прийшов для того, щоб вирішити всі проблеми - політичні та соціальні. Насправді, ми сфокусовані на відновлення макроекономічної і фінансової стабільності", - додав він.

Реклама:

Представник МВФ не став давати оцінку виконання Україною умов співпраці, пославшись на те, що переговори ще тривають.

У той же час він відзначив, що вимоги Фонду можуть бути змінені, як це вже було раніше.

"Ми модифікуємо наші умови в міру необхідності", - сказав він.

Альєр також відзначив, що ситуація в банківському секторі країни стабілізується на фоні гарного прогресу в питанні рекапіталізації проблемних банків.

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми stand-by у розмірі близько 17 млрд. доларів. За минулий час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів заплановане на листопад, проте ряд експертів висловлював сумніви щодо його виділення через порушення Києвом низки зобов'язань, взятих у рамках співпраці з Фондом.

Україна, зокрема, з 1 вересня повинна була підвищити ціни на газ для населення на 20%, а з 1 жовтня - і для теплокомуненерго, однак цього не сталося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: