Турчинов: МВФ може не дати грошей через Ющенка та Януковича

Четвер, 29 жовтня 2009, 22:14

МВФ не дасть черговий транш кредиту у випадку набрання чинності законом про підвищення соцстандартів.

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

Відповідаючи на питання, чи надасть МВФ черговий транш кредиту, якщо набере чинності закон про підвищення соцстандартів, він відповів: "Ні. Одне з завдань, яке поставили собі Віктор Федорович (Янукович) і Віктор Андрійович (Ющенко) - розірвати співпрацю Кабміна з МВФ".

"Напередодні президент навіть відмовився спілкуватися з представниками МВФ, чого ще не було протягом декількох останніх років", - зазначив Турчинов.

Реклама:

"Спроба ухвалити і легалізувати речі, які дестабілізують фінансову ситуацію - це спроба розірвати будь-які стосунки з міжнародними фінансовими організаціями", - вважає урядовець.

"Якщо Ющенко підпише цей провокативний закон, який протягнула Партія регіонів тільки для того, щоб дестабілізувати ситуацію напередодні президентських виборів, то, я вважаю, це буде зрада національних інтересів, це буде спроба уштовхнути Україну в ситуацію початку 90-х років", - зазначив він.

Турчинов заявив, що "останнім часом президент Ющенко і Партія регіонів на чолі з Януковичем діють синхронно".

"Щоб 100 мільярдів, що передбачає закон, вкинути у соціальні програми - для цього потрібен реальний ресурс. Коли реального ресурсу не існує, то тільки друкарський верстат", - заявив перший віце-прем'єр.

"Це може не тільки штовхнути Україну у прірву, а призвести до величезного безробіття, закриття підприємств і скорочення робочих місць", - наголосив Турчинов.

"У Януковича є свій вплив на президента, а ми будемо впливати зі свого боку, щоб президент зрозумів, що його відхід від влади ще не значить, що повинна бути знищена країна. Не можна воюючи проти уряду ставити під удар власну країну", - сказав урядовець.

"Ми будемо знаходити шляхи, як в межах Конституції зберегти ситуацію у державі. Ми відпрацьовуємо декілька сценаріїв, як протидіяти цьому", - зазначив Турчинов.

Як відомо, напередодні Віктор Ющенко заявив, що не буде ветувати закон про підвищення соцстандартів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!