Позичальники пікетують банк "Надра"

Вівторок, 27 жовтня 2009, 13:12

Банк "Надра" пікетують недобросовісні позичальники.

Про це повідомляє прес-служба кредитно-фінансової установи, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Позичальники банку "Надра" пікетують центральний офіс, не бажаючи повертати борги ... У відповідь на конструктивні пропозиції банку деякі несумлінні позичальники обрали шлях шантажу", - вказується в прес-релізі.

Відповідно до прес-релізу, організатором пікету виступають представники житлового комплексу "Чайка".

Реклама:

"Сьогодні під будівлею центрального офісу проходить пікет, замовник якого - житловий комплекс "Чайка". Банк "Надра" на 100% профінансував будівництво квартир цього житлового комплексу. Інвестори-фізичні особи даного об'єкта будівництва - винні банку 210 млн. грн. І в даний час, більшість з них, взяті у банку кредити, не обслуговують ", - зазначається в прес-релізі.

У прес-релізі нагадується, що банк активно діє щодо несумлінних позичальників - корпоративних клієнтів в рамках указу президента про заходи щодо забезпечення відновлення стабільності в банківській системі.

"Сьогоднішня акція протесту - яскравий прояв того, які методи маніпуляції громадською думкою застосовують наші позичальники, не бажаючи повертати взяті ними кредити", - цитується в прес-релізі тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська.

За її даними, тільки за поточний рік банк недоотримав відсотків по кредитах корпоративних позичальників на суму 1 млрд. грн.: цих грошей вистачило б банку для того, щоб повністю розрахуватися з 120 тис вкладників.

Як повідомлялося, банк "Надра" оприлюднив на веб-сайті перелік недобросовісних позичальників.

Банк "Надра" заснований 1993 року. Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів (26,293 млрд. грн.) банк займав 11 місце серед 184 діючих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!