KDD Group домовилася з Укрсоцбанком щодо боргу

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 19:26

Нідерландська KDD Group NV домовилася з Укрсоцбанком про реструктуризацію заборгованості на суму 140 млн. гривень (17,5 млн. доларів).

Укрсоцбанк затвердив це рішення 22 жовтня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення компанії на Лондонській фондовій біржі.

Згідно з документом, депозитний рахунок групи, що знаходиться в заставі в банку, і нараховані за ним відсотки, у розмірі 56,8 млн. гривень, або 7,1 млн. доларів, буде використано в повному обсязі для відшкодування кредиту протягом наступних двох тижнів.

Погашення суми, що залишилася, і відсотків у розмірі 83,1 млн. гривень, або 10,4 млн. доларів, переноситься на 23 листопада 2009 року.

Реклама:

Група сподівається, що надання такої розстрочки дозволить їй і банку погодити подальшу реструктуризацію непогашеної заборгованості.

За даними KDD, на її рахунках в українських банках є еквівалент близько 32,1 млн. доларів, зокрема, 3,4% цієї суми - в доларах, 77,3% - у євро і 19,3% - у гривні.

В компанії нагадують, що кошти, залучені в Укрсоцбанку, були спрямовані на фінансування будівництва житлового комплексу PecherSKY на бул. Дружби Народів у Печерському районі столиці. Однак, банк наприкінці 2008 року призупинив кредитування, зокрема, через світову фінансову кризу, що й стало причиною зупинки будівництва цього об'єкта.

Девелопер також відзначає, що продовжує пошуки альтернативних джерел фінансування з метою відновлення будівництва житлового комплексу PecherSKY і для рефінансування наявних кредитних заборгованостей.

KDD Group має намір до кінця 2009 року відновити будівництво житлового комплексу PecherSKY, що дозволяє ввести його в експлуатацію в 2012 році, тоді як раніше планувалося закінчити всі роботи в середині 2010 року.

Холдингова компанія KDD Group NV, входить до однієї з найбільших в Україні у сфері девелопменту та інвестицій у нерухомість групи "Київ-Донбас".

Портфель KDD Group складається з восьми проектів у Києві й Львові загальною площею близько 2,7 млн. кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: