"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватизувати Одеський припортовий через суд неможливо - Портнов

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 23:20 -

Депутат від БЮТ Андрій Портнов заявив, що у "опонентів уряду" немає можливості отримати Одеський припортовий через судове рішення.

Про це він заявив в ефірі програми Шустер Live, коментуючи ситуацію, яка склалася навколо приватизації ОПЗ.

"Хочу спростувати думку, що, начебто, у наших опонентів є можливості у суді одержати перемогу і забрати за безцінь ОПЗ", - заявив депутат.

"Будь-який продавець, може у будь-який момент припинити заходи, направлені на продаж. Держава наділена повноваженнями, конкурсна комісія ФДМ у будь-який момент могла зупинити цей процес, що вона й зробила", - зазначив БЮТівець.

Реклама:

Він наголосив, що "протягом 60 днів після проведення конкурсу, інвестор, який вважає, що він купив завод, має сплатити кошти".

"Чи буде інвестор вносити кошти, чи не буде, поки він буде судитися?", - сказав Портнов.

"Яким чином буде отримувати згоду в антимонопольному комітеті, яка є невід'ємною необхідністю у приватизаційному процесі? Як буде виконувати десятки пунктів законодавчих актів, які є необхідними для того, щоб був підписаний договір купівлі-продажу?", - запитав він.

За його словами, зараз отримане попереднє рішення Конституційного Суду, ухвала колегії КС, президенту відмовлено у відкритті провадження за його конституційним поданням, яким він зупиняв акт уряду про залучення інвестицій на ОПЗ, що "буде мати наслідком скасування указу".

"Якщо КС визнає дії президента антиконституційними, чи не буде у інвесторів бажання особисто до фізичної особи президента пред'явити позов і отримати від нього всю суму збитків?", - запитав БЮТівець.

Він нагадав, що президент поставив підпис під меморандумом з МВФ, де передбачалася приватизація ОПЗ.

"Президент здійснив всі заходи для того, щоб цей конкурс пройшов у неконкурентних умовах. Тому конкурс був зупинений урядовою структурою ФДМ. Тому всі звинувачення, що уряд продає за безцінь є абсолютно безпідставними", - заявив Портнов.

У свою чергу присутній у студії представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що меморандум з МВФ дійсно був підписаний президентом, "але у цьому документі ніде не зафіксовано - вкрасти ОПЗ, або продати за безцінь".

Коментуючи слова Портнова щодо рішення колегії КС, представник президента сказав: "Колегія КС - це ще не КС. І ваші слова можна сприйняти як тиск на КС".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: