Акціонери "Галактики" відстоюватимуть ліцензії в суді

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 11:00

Держфінпослуг 1 жовтня прийняла рішення заборонити страховій компанії "Галактика" займатися страховою діяльністю, анулювавши всі її ліцензії.

У відповідь акціонери "Галактики" заявили, що мають намір оскаржити це рішення в суді, пише газета "Дело".

"Ми будемо подавати позов до суду, оскільки Держфінпослуг прийняла не економічне, а політичне рішення, яке зашкодило і компанії, і її клієнтам", - заявив власник і керівник "Галактики" Максим Удовиченко.

Анулювання ліцензій значно зменшує шанси "Галактики" на порятунок.

Реклама:

"Ми вели переговори з трьома інвесторами, але вже сьогодні (1 жовтня), дізнавшись про те, що компанію позбавили ліцензій, один з потенційних покупців втратив до нас інтерес, боюся, що це рішення може вплинути і на інших", - скаржиться Удовиченко.

За його словами, вчорашнє рішення Держфінпослуг здешевило активи страховика ще на 700 тис. гривень (вартість відновлення ліцензій), що негативно вплинуло на інтерес інвесторів до покупки компанії.

Як відомо, проблеми у страхової компанії "Галактика" почалися ще наприкінці 2008 року. У квітні 2009 року за систематичне невиконання зобов'язань "Галактиці" спочатку заборонили продавати "автоцивілку", а в червні і зовсім припинили дію її ліцензій.

Втім, позбавляти "Галактику" ліцензій у Держфінпослуг не поспішали. Головною причиною такої повільності регулятора були запевнення акціонерів "Галактики" в тому, що компанія веде переговори з інвесторами, які повинні були завершитися в кінці вересня продажем 70% акцій "Галактики".

Прогнозована акціонерами сума угоди становила близько 2 млн. доларів. Як повідомило джерело в Держфінпослуг, регулятор призначив крайній термін на 28 вересня, коли інвестор повинен був "завести" гроші на рахунки компанії і почати розраховуватися з клієнтами, проте цього так і не відбулося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: