"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові ринки продовжують падати

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 10:08

Американські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у четвер найшвидшими за останні три місяці темпами.

Падіння було обумовлено поганими даними про стан ринку праці та слабкому рівні виробничої активності в США, повідомляє агентство Bloomberg.

Погані статдані провокують побоювання інвесторів, що недавнє ралі на ринках не виправдано перспективами відновлення економіки.

"Ринок злегка випереджає економіку. У жовтні ми чекаємо корекції слідом за визнанням того факту, що відновлення економіки буде слабким", - вважає головний інвестиційний директор Wilbanks, Smith & Thomas Уейн Уілбенкс.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що в липні-вересні індекс Standard & Poor's 500 додав майже 15%, а за два останні квартали - 34%. Для порівняння: у першому півріччі 1975 підвищення дорівнювало 42%. Крім того, S&P 500 закінчив "в плюсі" сьомий місяць підряд - такого тривалого періоду підйому не було майже три роки.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у четвер знизився на 203 пункту (2,09%) - до 9509,28 пункту.

Standard & Poor's 500 зменшився на 27,23 пункту (2,58%), склавши 1029,85 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 64,94 пункту (3,06%) - до 2057,48 пункту.

Фондові індекси Європи знизилися в четвер другий день поспіль, причиною падіння стала негативна статистка про стан ринку праці та виробничої активності в США, зниження індикаторів склало 1,7-2,2%.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів опустився на 1,6%. Раніше повідомлялося, що в третьому кварталі 2009 року значення індикатора злетіло на 18%, що стало найбільш потужним приростом з 1999 року.

Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів у четвер.

Фондові індекси в Азії знижуються з відкриття торгів у п'ятницю.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific обвалився до мінімуму за місяць, так як акції автовиробників і видобувних компаній дешевшають через побоювання, що відновлення економіки сповільниться.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific упав на 1,9% - до 114,56 пункту. C початку тижня показник втратив 2,7%.

Зниження індексу MSCI Asia Pacific за підсумками цього тижня має стати максимальним за місяць. Негативний вплив на ринок роблять плани подальшого скорочення витрат японськими компаніями, а також несприятлива статистика по економіці США.

Японський Nikkei 225 опустився на 2,5%, незважаючи на скорочення безробіття в країні в серпні до 5,5% з рекордних 5,7% у липні.

"Побоювання, пов'язані з тим, що темпи відновлення економіки сповільняться, ростуть. Є питання щодо подальшого відновлення обсягів споживання та виробництва", - відзначає старший стратег Mitsubishi UFJ Asset Management Co. Кійосі Ісігане.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!