Тимошенко дала грошей на накриття для Олімпійського

Понеділок, 19 жовтня 2009, 18:09

Кабінет міністрів виділив 200 млн. грн. Міністерству в справах сім`ї, молоді та спорту для фінансування робіт із влаштування накриття над трибунами стадіону НСК "Олімпійський".

Як повідомили у прес-службі міністерства, цей платіж здійснено з метою авансування робіт з виготовлення металевих конструкцій каркасу, сталевих тросів і мембрани накриття над трибунами, передає агентство "УНІАН".

Загальна вартість проекту - 727,2 млн. грн. У Мінсім'ї підкреслюють, що етап влаштування накриття над трибунами з технологічної точки зору є найскладнішим та найдорожчим у проекті реконструкції НСК "Олімпійський".

"На каркасі буде розтягнута тросова конструкція з високоміцних тросів спеціального плетіння за принципом велосипедного колеса, загальною вагою близько однієї тисячі тонн. Троси такої якості виготовляють лише три заводи у світі", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

Згідно із проектом, накриття або вантово-мембранна конструкція з напівпрозорої синтетичної мембрани, армованої скловолокном, має стати унікальним архітектурним елементом оновленого НСК "Олімпійський".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: