"Південний потік" - страшилка, щоб європейців і українців лякати?

Неділя, 11 жовтня 2009, 19:02

Екс-заступник міністра енергетики Росії, президент Інституту енергетичної політики, російський опозиціонер Володимир Мілов упевнений, що новий газопровід в обхід України - "Південний потік" - не буде побудовано через дорожнечу і непотрібність.

Про це він сказав в інтерв`ю агентству "УНІАН".

"Взагалі забудьте про "Південний потік". "Північний потік" - реальний проект, який може відкластися. "Південний потік" - це чисто паперове страшило, щоб європейців і українців лякати. Його просто не буде, в ньому немає потреби", - сказав Мілов.

На його думку, якщо "Північний потік" потрібен, щоб газ доставляти до Північно-Західної Європи, де падає видобуток, то для "Південного потоку" немає додаткового зростання попиту на газ.

Реклама:

"Платити 60 млрд. доларів на те, щоб обійти Україну, не логічно. Немає ніяких таких ризиків транзиту по Україні, які коштують таких грошей. Це маячня. Це нереальний проект - це фантом", - підкреслив він.

Окрім цього, Мілов прогнозує, що введення в експлуатацію "Північного потоку" може бути відкладено на кілька років.

"На фоні падіння попиту на газ в Європі немає необхідності поспішати з цим проектом. Я гадаю, його введення буде відкладено на рік-два", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: