"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Financial Times: "Нафтогаз" все ближче до домовленості з кредиторами

Четвер, 1 жовтня 2009, 10:12

Група російських інвесторів, яка заперечувала проти запропонованих українською стороною умов реструктуризації єврооблігацій НАК "Нафтогаз України", заявила про готовність прийняти ці пропозиції.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

Белізька компанія Corlblow, що представляє інтереси інвесторів, заявила, що за підсумками минулої "відвертої дискусії" вона відмовляється від опозиції по відношенню до запропонованих умов реструктуризації.

Таким чином, "Нафтогаз", схоже, наблизився до досягнення угоди з власниками облігацій.

Банк "Ренесанс Капітал" вважає, що, хоча інвесторам було запропоновано "батога більше, ніж пряників", шанси на "швидке, полюбовне врегулювання зараз дуже високі".

Компанія в середу повинна була погасити єврооблігації на 500 млн. дол., але оголосила в той же день, що виплатить їхнім власникам лише купон без погашення основної суми боргу.

Загальний обсяг виплат по купону виходячи зі ставки 8,125% річних, складе 20,3 млн. дол.

"Нафтогаз України" 24 вересня запропонував власникам єврооблігацій обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році.

Держхолдинг пропонує збільшити також купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних. При цьому, згідно з пропозицією НАК, власники, які погодилися на реструктуризацію до 8 жовтня, зможуть обміняти 100% боргу, а що зробили це до 15 жовтня - тільки з коефіцієнтом 0,95.

Збори власників євробондів відбудуться 19 жовтня 2009 року в Лондоні. Цей термін компанія визначила в якості кінцевого для прийняття інвесторами умов реструктуризації.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" виплатив купонний дохід за єврооблігаціямі, випущеними на суму 500 млн. дол. з розрахунку 8,125% річних і піврічного купонного періоду.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: