Путін зробив Тимошенко "жест доброї волі"

Середа, 9 вересня 2009, 17:27

Незастосування штрафних санкцій до України за недобір газу - це "економічна допомога Києву у важкий момент, жест доброї волі".

Про це в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" заявив прес-секретар прем'єра Росії Дмитро Пєсков.

"Це допомога сусідній Україні у важкий момент", - сказав він.

"Про зміну умов контракту мова не йде. Контракт занадто дорогий для нас усіх, він вистражданий обома сторонами, докладені неабиякі зусилля і це контракт, який забезпечує з нового року перехід наших взаємин повністю на ринкові відносини. Тобто ми повністю посадимо все на основу формули. Саме про це і йшла мова (у Гданську)", - підкреслив Пєсков.

Реклама:

Він також зазначив, що "при переході на формулу повністю, без якихось знижок, застережень, транзит також буде розраховуватися за цією формуллю".

"Тому зараз говорити, що оплата транзиту буде складати стільки-то, напевно, невірно. Тому що точно зараз вгадати параметри неможливо. Очевидно, що вони будуть мінятися відповідно до економічної кон'юнктури, відповідно до ринкових цін на цілий ряд нафтопродуктів з використанням якихось коефіцієнтів", - сказав Пєсков.

Також прес-секретар російського прем'єра повідомив, що Володимир Путін має намір відвідати Україну на початку жовтня.

Зустріч має відбутися в Харкові на запрошення українського уряду.

"Порядок денний буде великий, питання, пов'язані з безперебійністю транзиту газу постійно присутні на порядку денному і переконаний, що це знову буде обговорюватися", - розповів він.

"Співробітництво російсько-українське в плані ГТС України теж те питання, яке потрібно проясняти", - сказав Пєсков, додавши, що питання участі Росії в модернізації української ГТС "неможливо обговорити за годину або дві години переговорів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!