"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Постачання продуктів до президентського столу передадуть у приватні руки

Середа, 9 вересня 2009, 11:35

Одне з найвідоміших державних сільгосппідприємств - агрофірма "Чайка" - до кінця року може змінити форму власності.

Зараз "Чайка" активно перетворюється у відкрите акціонерне товариство, пише газета "Дело" з посиланням на джерело в менеджменті підприємства.

Пріоритетне право на покупку цінних паперів матимуть співробітники "Чайки".

За даними представника керівної ланки держпідприємства, на сьогоднішній день вже проведено оцінку вартості майна агрофірми. Вона оцінена приблизно в 53 млн. гривень.

Реклама:

У прес-службі Фонду держмайна підтверджують, що зараз ведеться активна робота щодо зміни форми власності агрофірми "Чайка".

Там також нагадують, що підприємство внесено до списку об'єктів, що готуються до приватизації. Однак у ФДМ наразі не можуть спрогнозувати, коли закінчиться підготовча робота.

Одночасно підприємство готується до розпаювання сільськогосподарських земель, які знаходяться в його користуванні. Зараз "Чайка" використовує 5,5 тис. га землі. Хоча, як стверджують в керівництві держпідприємства, більше половини цих площ - це орендовані наділи.

Лише 2,5 тис. га вважають на підприємстві своїми. Саме на них претендуватимуть близько тисячі співробітників держпідприємства і пенсіонерів, які раніше працювали в "Чайці".

Агрофірма "Чайка" відома тим, що забезпечує харчуванням Секретаріат президента, парламент і Кабмін. На її забезпеченні також знаходяться інші держоргани, яким реалізуються сільгосптовари і готова продукція.

В управлінні "Чайки" знаходяться декілька тисяч гектарів землі та філії в Київській, Житомирській та Чернігівській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!