Турчинов: ми забезпечуємо фінансування усіх бюджетних програм

П'ятниця, 4 вересня 2009, 14:33

Уряд забезпечує виконання Державного бюджету на 2009 рік.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов на брифінгу.

"Бюджет збалансований, він виконується важко, але ми забезпечуємо фінансування усіх бюджетних програм", - наголосив Турчинов та додав, що пенсії, стипендії та зарплати у бюджетній сфері виплачуються вчасно.

За словами першого віце-прем'єр-міністра, економічно необґрунтованими залишаються заяви Партії регіонів про необхідність підвищення мінімальних соціальних стандартів в країні.

Реклама:

"Це просто безглуздя. Не маючи жодної копійки аргументованих надходжень, які б забезпечили це підвищення, пускати друкарський станок для того, щоб мільярди (а це близько 40-50 млрд. грн.) до кінця року кинути в економіку -  це, фактично, руйнація і гривні, і економіки", - зазначив він.

Турчинов також зауважив, що на сьогодні немає жодних економічних підстав для підвищення курсу долара по відношенні до гривні, крім  спекулятивних операцій на валютному ринку  .

Перший віце-прем'єр-міністр також зазначив, що питання валютного ринку та стабілізації національної валюти - компетенція виключно Національного банку.

Він пояснив, що за Конституцією Кабінет міністрів не може ані керувати, ані давати рекомендації Національному банку, а крім того, декілька місяців тому були зруйновані усі спроби уряду налагодити ефективну співпрацю з НБУ.

"Єдине, що може робити уряд і що він робить - це питання стабілізації роботи окремих банків і, ви знаєте, три банки рекапіталізовано, ми готові розглянути нові пропозиції НБУ з цього питання", - наголосив Турчинов.

Як повідомлялося, за інформацією секретаріату президента, 99% обіцянок прем'єр-міністра Юлії Тимошенко представникам місцевого самоврядування не виконано і залишаються "на папері".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!