Коломойський буде воювати за ОПЗ роками?

Середа, 30 вересня 2009, 08:39

Екс-голова Фонду держмайна Володимир Бондар переконаний, що Одеський припортовий залишиться у держвласності.

Про це він сказав у вівторок в ефірі 5 каналу, коментуючи наміри бізнесмена Ігоря Коломойського оскаржити визнання аукціону з продажу ОПЗ таким, що не відбувся.

"Навіть якщо суди будуть приймати рішення на користь покупця, їх ще повинен виконати ФДМ, тобто підписати угоду за наполяганням суду. Подаються апеляції і всі ці процеси йдуть не один рік", - сказав він.

"У Коломойського є можливість якимось чином тиснути, звертатися у суди, але отримати об'єкт через судове рішення дуже важко", - наголосив Бондар.

Реклама:

Він зазначив, що був присутній на аукціоні і його здивувала "поведінка "Сибура", який не дуже активно торгувався, дійшов до 5 мільярдів і зупинився".

Коментуючи заяви прем'єра Юлії Тимошенко і ФДМ про змову учасників конкурсу, екс-голова Фонду сказав: "Факт змови дуже важко довести. Але у продавця, у даному разі у ФДМ, за законодавством завжди є право зняти лот з торгів, якщо він бачить, що є змова, або ціна його не влаштовує".

"Єдина помилка, яку зробив Фонд, що це мала зробити не (конкурсна) комісія, а ліцитатор. Коли ліцитатор дійшов до 5 мільярдів, він повинен був мати інформацію, за скільки Фонд або Кабмін згоден продати об'єкт і не оголошувати переможця", - вважає Бондар.

"Але ця зачіпка нічого не дає тій самій "Нортімі" й Коломойському", - наголосив він.

Екс-голова Фонду висловив здивування, що учасники конкурсу "сиділи на телефонах". "Власник завжди наперед визначає, до якої ціни торгуватися", - додав Бондар.

"Це все було схоже на якусь виставу. Дійсно, права прем'єр-міністр, вони хотіли зірвати торги і мати такий результат", - сказав екс-голова Фонду, додавши, що "це не поразка уряду і не поразка Фонду, а поразка нашої держави".

"Я вважаю, що Фонд прийняв абсолютно адекватне рішення, яке підтримав уряд. Чи має значення, чи він (ФДМ) порадився з прем'єром, чи ні? Я впевнений, що він не встиг порадитися, тому що часу було дуже мало. Але рішення прийнято спільно ФДМ і Кабміном", - вважає Бондар.

"Таке рішення має вітати, у першу чергу, президент, який не хотів продавати за безцінь цей об'єкт. Але виявляється, що президент і тут незадоволений. Хоча конкурс не відбувся і покупця не визначили", - наголосив він.

Як відомо, у вівторок відбувся аукціон з продажу Одеського припортового заводу.

Найвищу ціну 5 мільярдів гривень запропонувала компанія "Нортіма", яка пов'язана з Ігорем Коломойським. Однак конкурсна комісія визнала аукціон таким, що не відбувся, посилаючись на змову серед його учасників.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: