МВФ дає гроші під Тимошенко – БЮТ

Четвер, 3 вересня 2009, 08:38

Міжнародний валютний фонд дає Україні кредити під ім'я прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це у середу в ефірі 5 каналу заявив лідер фракції БЮТ у парламенті Іван Кириленко.

"Які вимоги ставилися МВФ протягом цього року? Вони на 90% виходили на зміну законодавчої бази. Ми хоч щось виконали? Нічого. МВФ вже більшу половину, 16,4 мільярди, профінансував", - сказав він.

"Можете не сумніватися, профінансовано буде до копійки, бо кредити МВФ Україні даються під ім'я. Під ім'я цієї людини видаються надзвичайно дешеві кредити, які ніде у світі у жодній банківській установі, у жодній фінансовій інституції не візьмеш", - зазначив БЮТівець.

Реклама:

"Можете не сумніватися, що кредит буде виданий, і Євро-2012 буде проведено і інфраструктурні проекти будуть реалізовуватися під ті 10 мільярдів, що ми проголосували, і не буде підвищено для населення до кінця року тарифи", - сказав Кириленко.

"Вони вже давно вирахували, з ким у цій країні мати справу. Вони прекрасно знають, що президентом буде Тимошенко, вони вже це прорахували, тому під неї і даються ці дешеві кредити, щоб у країні була стабільна фінансова ситуація, щоб був стабільний курс гривні", - наголосив лідер фракції БЮТ.

Також він заявив, що курс долара піднімається через великий корпоративний борг.

"Від того, що ми продали половину банків іноземцям, Україна виграла чи програла? Ці іноземці привезли валюту і роздали валютні кредити. В Австрії валютний кредит давався під 3%, а тут під 13%. Роздали під споживчі кредити. А зараз скільки борг цих банків?", - запитав Кириленко.

"А зараз чому піднявся курс долара? Та тому що вже борги треба віддавати матерям, які знаходяться за межами (країни). Вони прийшли на валютний ринок, а валюти немає. А у нас все підв'язано під курс долара. І зразу нафта подорожчала, бензин подорожчав", - вважає БЮТівець.

"А нам дорікають, що ми у МВФ беремо кредити. Це копійки у порівнянні з тим, що ми віддали матерям, які за кордоном знаходяться, а дочірні структури тут, викачують з України кошти", - заявив Кириленко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!