Тимошенко хоче альтернативи приватним ринкам

Вівторок, 29 вересня 2009, 14:26

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на необхідності демонополізації існуючої системи ринків через створення альтернативних оптово-роздрібних торговельних майданчиків.

Про це вона заявила на робочій зустрічі з підприємцями з питань функціонування системи ринків в Україні, повідомляє агентство "УНІАН".

"Нам з вами доведеться випрацювати концепцію створення альтернативних торговельних можливостей", - сказала Тимошенко.

На її думку, альтернативою комунальним і приватним ринкам можуть стати цивілізовані оптово-роздрібні майданчики, аналогічні за форматом тим, що зараз створюються у рамках розвитку сільськогосподарської кооперації.

Реклама:

"Це не означає, що потрібно закривати приватні ринки. Нема питань, нехай вони існують, розвиваються, але потрібна розумна альтернатива. Це теж еволюційний шлях. Нам потрібно унормувати ситуацію на діючих ринках і створювати альтернативні майданчики ", - вважає вона.

На думку Тимошенко, у рамках цього процесу необхідно удосконалювати як законодавчу базу, так і нормативно-правові акти через постанови і розпорядження Кабінету міністрів.

Зокрема, прем'єр-міністр запропонувала підприємцям долучитися до розробки законопроекту "Про внутрішній ринок".

"Той законопроект, який розроблено Міністерством економіки, мене не влаштовує. Не влаштовує тому, що він скоріше декларативний та в ньому немає механізмів, які, на мій погляд, могли б спрацювати", - пояснила Тимошенко.

Водночас, голова уряду вважає за необхідне допрацювати законопроект про місцеві податки і збори.

"Ми не ризикнули прийняти, оскільки навколо нього багато протиріч", - додала прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: