"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР закликає Україну співпрацювати з МВФ незважаючи на вибори

П'ятниця, 25 вересня 2009, 17:23

Україні необхідно зберегти співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і намагатися виконувати свої обіцянки у сфері проведення реформ, незважаючи на наближення президентських виборів.

Таку думку висловив на шостому Ялтинському щорічному саміті директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) по Південній та Східній Європі і Кавказу Олів'є Декамп, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"МВФ - це не питання грошей, це питання довіри (інвесторів до України). Якщо будуть серйозні помилки або нерозуміння з приводу того, що відбувається між урядом та міжнародними фінансовими організаціями, це стане дуже болючим", - сказав він.

"Не можна грати в російську рулетку перед виборами. Потрібно виконувати свої обіцянки, інакше будуть дуже серйозні негативні сигнали. Сподіваюся, що Україну не віднесе в далечінь від основного шляху", - додав Декамп.

Реклама:

Він нагадав, що рейтинг України вже впав до "С" і опускатися нижче не можна.

За його словами, в регіоні ЄБРР Україна постраждала найбільше від кризи. Здатність політичної еліти домовитися і дотримуватися зобов'язань в кінці 2008 року хоча і не мала великих альтернатив, однак була дуже ефективною та дієвою.

Як підкреслив директор ЄБРР, Україна ще не вийшла з кризи.

"Країна непогано справляється. Але довіри ще немає, і поки атмосфера буде нестабільною, це буде впливати на зовнішніх інвесторів. З цим можна буде впоратися тільки після виборів", - сказав Декамп.

При цьому серед першочергових реформ він назвав енергетичну, підвищення енергоефективності країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!