"Надра України" списала конфлікт з поляками на попередніх керівників

П'ятниця, 25 вересня 2009, 11:49

НАК "Надра України" удвічі знизила доходи за перше півріччя 2009 року.

Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" сказав голова правління НАК "Надра України" Олександр Пономаренко.

"Через скорочення замовлень з боку держави перше півріччя ми закінчили із збитком. Дохід знизився вдвічі - з 120 мільйонів до 60 мільйонів гривень. Приблизно на 15% скоротилася кількість співробітників... Економічна криза сильно вдарила по галузі", - зазначив він.

Пономаренко підкреслив, що нинішнє керівництво НАК не має відношення до конфлікту з польською компанією PGNiG.

"Дія нашої ліцензії на розвідку цього родовища (Сахалінського) закінчилося навесні. Там працювали за спільним договором з нами кілька інвесторів - "Укрнафта", "Сахалінське","Сіріус" і "Девон". Серед засновників останньої - "Нафтогаз" і польський монополіст PGNiG. Останні кілька років велася робота, проблем не було, вкладалися гроші, бурилися свердловини", - розповів він.

За його словами, коли закінчився термін ліцензії, скориставшись нагодою, до суду подала приватна компанія "Укрнафтобуріння", яка зажадала, щоб їй повернули ліцензію, "нібито ліцензія належала їм ще до того, як 2005 року її відібрали і передали "Надра України".

Пономаренко відзначає, що виконавчий директор СП "Девон" Анджей Дізманські, який представляє також польського акціонера, не розуміє, що відбувається, і дуже стурбований.

"Причина такого конфлікту в тому, що керівництво і статус Держкомгеології змінювалися з 2003 року з неймовірною швидкістю. І як тільки на чолі цієї структури виявлялися представники Партії регіонів, "Надра України" втрачала або ліцензії, або майно ... Мало того, ми фактично позбулися "Полтавнафтогазгеології". Попереднє керівництво Мінприроди віддало компанію разом з обладнанням, верстатами, транспортом і співробітниками до статутного фонду сумнівного ТОВ", - стверджує голова правління.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: