"Азовмаш" вдвічі скоротив виробництво

П'ятниця, 25 вересня 2009, 10:35

ВАТ "Азовмаш" у січні-серпні 2009 року через падіння попиту скоротив обсяги виробництва в порівнянні з аналогічним періодом минулого року вдвічі.

Про це повідомив президент "Азовмаша" Олександр Савчук, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Азовмашу" вдалося зберегти провідні позиції на ринку вагонобудування, металургійного і кранового устаткування, хоча обсяги виробництва і скоротилися за підсумками восьми місяців на 50%", - цитує його слова прес-служба компанії в повідомленні на сайті.

Як зазначив президент, підприємство працює в умовах гострого дефіциту обігових коштів, істотного падіння цін на продукцію, несвоєчасної плати за виготовлену і відвантажену продукцію, намагаючись компенсувати це ефективною маркетинговою політикою і раціональним використанням фінансових ресурсів.

За його словами, борг держави перед "Азовмашем" з податку на додану вартість (ПДВ) вже становить близько 50 млн. грн. і може незабаром збільшитися в 1,5 рази - до критичного для підприємства рівня, якщо уряд не перегляне свого ставлення до реального сектору економіки.

Савчук додав, що в середньому на вагонобудівних підприємствах України, Росії і СНД обсяги випуску товарної продукції за підсумками восьми місяців нинішнього року знизилися до 10-30% минулорічних показників.

Він також повідомив, що "Азовмашу" вдалося в нинішньому році в 1,12 рази збільшити випуск нафтобензинових цистерн, в цілому зберігши виробництво всіх видів цистерн на минулорічному рівні - 2986 за січень-серпень.

"Треба пережити важкий час. До весни буде пожвавлюватися ринок транспорту і транспортних перевезень. Ми плануємо збільшити виробництво до 75% в порівнянні з нинішніми показниками", - сказав Савчук.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!