США не збираються змінювати ставку

Середа, 23 вересня 2009, 10:00

Комітет з відкритих ринків (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США залишить незмінною базову процентну ставку в діапазоні 0-0,25%.

Так вважають аналітики, котрі були опитані агентством Bloomberg, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЦБ може також прийняти рішення про продовження терміну дії програми викупу облігацій, забезпечених іпотекою, обсягом 1,45 трлн. дол., яка повинна завершитися в кінці цього року.

Крім того, ФРС може оголосити про поступове скорочення обсягів викупу цих паперів у кожному раунді, відзначають експерти.

За підсумками засідання FOMC, імовірно, підтвердить, що жорсткі умови кредитування як і раніше, стримують економічне зростання США.

Обсяг банківського кредитування в країні знижувався п'ять тижнів поспіль до 9 вересня, що, на думку аналітиків, частково відображає вимоги до банків.

У випадку, якщо центробанк не зможе відродити потік кредитування, це спричинить за собою ризик більш повільного, ніж передбачалося, відновлення економіки або нової рецесії, вважають економісти.

Це підвищить ймовірність того, що ФРС буде утримувати базову процентну ставку близько нульового рівня протягом більш тривалого періоду часу.

"Це було б просто здорово, якби банки залучали приватний капітал і потім починали збільшувати кредитування", - зазначає колишній член ради ФРС Лайл Гремлі. - До тих пір, поки це не відбудеться, ФРС повинна намагатися підтримувати економічне зростання за рахунок вливання коштів".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: