Переговори щодо Opel зайшли в глухий кут

П'ятниця, 7 серпня 2009, 14:02

У General Motors і консорціуму Magna-Сбербанк, як і раніше залишаються розбіжності з приводу Opel.

Про це повідомляє сайт Аutonews з посиланням на голову переговорів по Opel з боку американського концерну Джона Сміта.

Серед невирішених питань - бізнес GM в Росії, права інтелектуальної власності GM, відповідальність за розробку продукції та різноманітні управлінські питання, зазначив Сміт в офіційному блозі GM Europe.

Представник американського автоконцерну повторив, що заявка бельгійського инвестфонда RHJ International "простіша, ніж пропозиція Magna", і передбачає менші урядові гарантії за кредитами, тому в General Motors немає принципових розбіжностей з RHJ.

Реклама:

Сміт підкреслив, що однією з ключових проблем заявки Magna-Сбербанку є питання про передачу інтелектуальних прав.

"Угода з Magna не повинна стати каналом, по якому цінна інтелектуальна власність буде витікати в невідомому напрямку", - зазначив представник GM.

Як відомо, за контрольний пакет Opel ведуть боротьбу канадський виробник автокомпонентів Magna, який виступає у партнерстві із Сбербанком Росії, і бельгійський інвестиційний фонд RHJ International.

Magna і Сбербанк розраховують отримати за 27,5% акцій Opel та інвестувати в європейську компанію близько 500 млн. євро.

Пропозицію російсько-канадського консорціуму підтримує федеральний уряд Німеччини, регіональні влади і профспілка Opel, однак долю автовиробника вирішить трест з п'яти директорів (по два від Німеччини та GM плюс один незалежний директор), який володіє 65% компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: