"Арсенал" банкрутять через суд

Четвер, 6 серпня 2009, 17:52

Господарський суд Києва відкрив провадження у справі про банкрутство київського держпідприємства "Завод "Арсенал".

Згідно з офіційним повідомленням у виданні "Урядовий кур'єр" у четвер, відповідну постанову суд прийняв 28 липня.

Розпорядником майна боржника призначений арбітражний керуючий В'ячеслав Лецкан.

За інформацією джерел агентства "Iнтерфакс-Україна" в ракетно-космічної галузі, процедура банкрутства ДП "Завод "Арсенал" порушена за заявою кредитора ЗАТ "Фірма "Кіевінвест", обсяг позовних вимог кредитора оцінюється в 404 тис. гривень.

Реклама:

Попереднє судове розгляд намічено на 26 жовтня.

Між тим, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" на підприємстві в четвер, компанія, з огляду на те, що процедура банкрутства ДП "Завод "Арсенал" порушена з порушенням норм законодавства, оскаржила це рішення у Київському апеляційному господарському суді.

"Зокрема, ідеться про порушення в частині надання заявником суду документально оформлених безперечних вимог для початку процедури банкрутства, або, іншими словами, вимоги визнані судом без підстав", - сказав співрозмовник агентства.

"При цьому не узгоджена з Національним космічним агентством і кандидатура призначеного судом арбітражного керуючого. Більш того, запропонована космічним відомством кандидатура арбітражного керуючого відхилена департаментом з питань банкрутства Міністерства економіки" - додав він.

ДП "Завод "Арсенал" спеціалізується на виробництві високоточних приладів для космічної та військової техніки, медицини, фотоапаратури, а також широкого спектра продукції машинобудування, хімічної та нафтогазової промисловості.

За даними компанії, щорічний обсяг виробництва і реалізації заводу становить понад 100 млн. гривень. На підприємстві працює близько 2,5 тис. чоловік.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №525-р від 10 квітня 2009 року, держпідприємство "Завод "Арсенал" реорганізується шляхом приєднання його до КП спеціального приладобудування "Арсенал", перейменованого з КП "Центральне конструкторське бюро "Арсенал". В рамках реструктуризації до КП спеціального приладобудування "Арсенал" приєднується також державне науково-дослідне підприємство "Український технологічний центр оптичного приладобудування".

Всі підприємства знаходяться у підпорядкуванні Національного космічного агентства України (НКАУ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: