Світові фондові ринки зазнали незначної корекції

Середа, 5 серпня 2009, 09:23

Фондові індекси США виросли у вівторок четверту сесію поспіль на статданних про продажі житла, які звели нанівець побоювання інвесторів, що під час нещодавнього ралі американські папери невиправдано подорожчали.

Тим не менш, на ф'ючерсному ринку в середу зберігається негатив: вересневий контракт на Dow Jones Industrial Average до 8:45 опустився на 0,17%, на Standard & Poor's 500 - 0,19%, повідомляє агентство Bloomberg.

"Сьогоднішні новини не вплинули на фактори, які підтримували котирування в останні місяці. Caterpillar підтвердила довгостроковий прогноз, показники на ринку житла знову трохи підросли. Ми залишаємося оптимістами, що продовжує підтримувати зростання", - вважає представник Loomis Sayles & Co. Дін Галіс.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів піднявся на 33,63 пункту (0,36%), склавши 9320,19 пункту.

Реклама:

Standard & Poor's 500 за день підвищився на 3,02 пункту (0,3%) - до 1005,65 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite виросло у вівторок на 2,7 пункту (+0,13%) - до 2011,31 пункту.

Європейські фондові індекси знизилися у вівторок на 0,04-0,2% після різкого підйому напередодні на побоюваннях, що ралі на ринку акцій випереджає перспективи відновлення економіки і зростання корпоративних прибутків.

Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 0,7%. Цей індикатор зріс з 9 березня на 44%, відношення котирувань акцій компаній, що входять у розрахунок індексу, до їхніх прибутків становить 35,6, що є максимальним рівнем з вересня 2003 року.

"Котирування паперів стали викликати сумніви. Це не означає, що ринок не може підніматися далі, однак ралі було занадто сильним і занадто швидким, отож невелика корекція не завадить", - відзначає голова підрозділу європейських акцій Ignis Investment Services в Лондоні Едріен Дарл.

10 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів у вівторок.

Торги на азіатських ринках у середу відкрилися різнонаправленою динамікою.

Збитки Isuzu Motors Ltd. і Elpida Memory Inc. призвели до зниження котирувань акцій автовиробників і технологічних компаній. Папери фінкомпаній дорожчають після оголошення про повернення Axa Asia Pacific Holdings Ltd. до прибутковості.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific просів на 0,1%, до 112,89 пункту.

Японський Nikkei 225 втратив 0,3%, південнокорейський Kospi виріс на 0,1%.

"Ми виросли занадто швидко, і технічні індикатори свідчать про те, що ринок перегрітий", - каже менеджер Nikko Cordial Securities Inc. Хіроіті Нісі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!