Судно з гнилим м'ясом залишить Україну через 20 днів

Понеділок, 3 серпня 2009, 18:36

Судно "Берікс" із зіпсованим м'ясом на борту залишить Одеський морський торговельний порт через 20 днів - після ремонту.

Про це заявив перший заступник начальника порту Юрій Васьков на прес-конференції в Одесі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, заступник голови Держадміністрації морського і річкового транспорту Віктор Сударєв повідомив, що як тільки судно буде відремонтовано, воно піде до турецького порту, куди направлялося від самого початку, або ж у грузинський порт Поті, де його завантажили м'ясом.

"Судно не представляє загрози населенню. Але в Україні його розвантажувати не будуть", - запевнив Сударєв.

Реклама:

Як повідомлялося, судно "Берікс" з більш ніж 200 тоннами зіпсованого м'яса на борту причалило 31 серпня до причалу Судноремонтного заводу "Україна" в Одесі. Екіпаж зміг залишити судно.

До цього "Берікс" вісім місяців дрейфував у Чорному морі неподалік Одеси. На борту судна знаходиться вантаж свинини, що завантажили в грузинському порту Поті в грудні 2008 року.

Українські ветеринари заборонили "Беріксу" заходити в українські порти в зв'язку з загрозою зараження м'яса чумою і ящуром.

Крім того, капітан судна не зміг надати документи, що підтверджують походження м'яса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!