Коломойський "випадково" продав свої метактиви

Вівторок, 25 серпня 2009, 15:24

Український бізнесмен Ігор Коломойський спростував думку про те, що він продав свої металургійні активи тільки тому, що знав про початок кризи.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Всі ці розмови, що ми такі красені і все передбачали - це все елемент випадковості. Продаж метактивів стала результатом цілого ланцюга подій. Свого часу ми з Новинським були промисловими партнерами. А після того як він об'єднався з Ахметовим, інші підприємства втратили сенс, не залишилося ніяких перспектив їх подальшої інтеграції", - сказав Коломойський.

"І нам треба було думати: або об'єднуватися з ІСД, або вливатися в "Метінвест" до Ахметова, або шукати когось іншого. Ну ось ми знайшли когось другого. Тобто поштовхом все ж таки стало об'єднання Новинського та Ахметова", - додав він .

Реклама:

Як відомо, Коломойський продав свої металургійні активи компанії Evraz.

"Якби я передбачив кризу, я би був на два порядки багатшими. Ніхто не передбачав кризи, і я не вірю тим, хто говорить, що передбачили. Так, ми розуміли, що криза може заскочити в будь-який момент, але ніхто не розумів, яким чином це станеться", - наголосив він.

За його словами, всі думали, що промисловість і сировинний бізнес витягнуть ситуацію з фінансової діри, "але не вийшло - все звалилося".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: