Російсько-канадський консорціум домовився про Opel

Четвер, 13 серпня 2009, 15:52

General Motors Co. і Magna International Inc. змогли подолати розбіжності щодо питань, які стосуються придбання Opel канадською компанією, яка виступає в альянсі зі Сбербанком Росії.

Magna досягла угоди про покупку Opel по всіх пунктах, заявив співголова правління компанії Зігфрід Вольф в інтерв'ю агентству Bloomberg.

За його словами, угода про придбання німецького автовиробника готова до підписання, і тепер її має схвалити раді директорів General Motors.

Як відомо, про покупку акцій Opel консорціум Ощадбанку і Magna почав домовлятися в кінці травня. Партнерам повинно дістатися, відповідно, 35% і 20%. Ще 10% Opel, згідно з новою трудовою угодою, перейдуть до співробітників німецького автовиробника 

Реклама:

На початку тижня Леонард Фішер голова компанії RHJ International SA, яка також претендує на Opel, заявив, що компанія готова поліпшити свою пропозицію, знизивши обсяг запитуваних держгарантій до 3,6 млрд. євро євро з колишніх 3,8 млрд. євро. Канадсько-російський альянс запитує держгарантії на 4,5 млрд. євро.

Раніше повідомлялося, що Берлін хотів би завершити процес продаж Opel до загальних виборів, які пройдуть в Німеччині 27 вересня, і чинить тиск на GM на користь Magna, яка обіцяє зберегти робочі місця на підприємствах Opel.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: