Росіян витурили з одеського аеропорту

Четвер, 9 липня 2009, 11:17

Міськрада Одеси анулювала результати конкурсу щодо визначення інвестора реконструкції міжнародного аеропорту міста.

Своє рішення депутати мотивували тим, що переможець конкурсу - компанія "Гепард плюс" - не надала гарантій платоспроможності, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що "Гепард плюс", яка знаходиться під управлінням російської компанії "Новапорт", виграла конкурс з реконструкції аеропорту в серпні 2008 року.

Згідно з умовами конкурсу, інвестор зобов'язався вкласти у реконструкцію 250 млн. доларів, однак після того, як стало відомо, що Одеса не буде приймати матчі Євро-2012, компанія заявила, що інвестує в аеропорт не більше 100 млн. доларів.

Реклама:

Однак така сума не влаштувала ні керівництво міста, ні сам аеропорт.

"Ті 100 млн. доларів, які готовий був вкласти інвестор, - недостатня сума для реалізації плану реконструкції", - пояснює член постійної депутатської комісії з будівництва та архітектури Одеси Петро Хлицов.

Тоді дію договору між аеропортом і містом було припинено до з'ясування обставин.

Однак сторони так і не змогли узгодити прийнятні суми інвестицій, і міськрада була змушена анулювати підсумки конкурсу.

Гендиректор компанії "Новапорт" Олексій Васильченко давати коментар щодо позбавлення його компанії права реконструкції аеропорту відмовився.

Раніше він заявляв, що компанія знизить обсяги інвестицій в аеропорт через те, що об'єкт втратив свою привабливість з фінансової точки зору.

За словами Хлицова, місто має намір реконструювати аеропорт за власні кошти.

"Можливо, в майбутньому і буде розглядатися питання про проведення нового конкурсу, але рішення з цього приводу буде прийматися на сесії міськради не раніше вересня", - говорить він.

Як відомо, згідно з планами реконструкції аеропорту "Одеса", завершення будівництва нового терміналу планувалося у грудні 2011 року.

Передбачалася побудова нового терміналу з пропускною спроможністю 1,3 тис. чоловік на годину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: