Жеваго будує меткомбінат в Угорщині

Середа, 29 липня 2009, 10:11

Угорська влада дозволили побудувати компанії Vorskla Steel AG,яка належить українському бізнесмену Костянтину Жеваго, металургійний завод.

Під будівництво меткомбінату виділено 170 га землі в прикордонному з Україною селищі Захонь, пише видання "Дело".

На узгодження документації та отримання дозволів у компанії Жеваго пішло майже два роки. Після позитивного рішення земельного питання з угорськими властями повинні розпочатися переговори з постачальниками обладнання та будівельниками, повідомляє прес-служба компанії.

Вартість проекту оцінюється приблизно в 650 млн. євро. Як відомо, Жеваго контролює гірничодобувну компанію Ferrexpo, основним активом якої є Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат. Маючи власну залізорудну сировину, група прагне побудувати власний металургійний комплекс.

Реклама:

Завод в Угорщині повинен завершити створення єдиного технологічного ланцюжка. Згідно з проектом, український комбінат буде виробляти сляби з котунів виробництва Полтавського ГЗК. Потім на угорському підприємстві полтавські сляби будуть перекатані на плоский прокат.

Щорічно сталепрокатний комбінат буде приймати більш 2,5 млн. тонн слябів з України і виробляти 2,5 млн. тонн готової продукції для ринків Східної та Південної Європи, України, Туреччини та Греції.

На думку аналітика інвестиційної компанії Astrum Investment Management Юрія Рижкова, це дозволить постачати прокатну продукцію прямо на ринок Європейського Союзу в обхід обмежень, що існують для вітчизняного прокату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!