Президент заборонив аукціон ДІУ щодо викупу житла для пільговиків

П'ятниця, 24 липня 2009, 12:53

Аукціон з купівлі недобудованого житла за рахунок коштів ДІУ завершився скандалом.

До закінчення торгів з'ясувалося, що президент Віктор Ющенко, який вважав, що аукціон проводився в порушення законодавства, заборонив його своїм указом.

Члени уряду назвали дії голови держави незаконними і мають намір домагатися визнання таких аукціонів в суді.

Якщо їм це не вдасться, у цьому році пільговики не зможуть отримати безкоштовні квартири, пише видання "Комерсант-Україна".

Державна іпотечна установа (ДІУ) провела цільовий аукціон з відбору забудовників для добудови житла з ступенем готовності понад 70% і власників готового житла для подальшої передачі його пільговикам.

Всього розглядалося близько 25 недобудованих житлових об'єктів і 13 готових багатоповерхових будинків у Києві та Київській області.

За результатами торгів було відібрано 16 об'єктів. "Рано вранці заявки на участь у торгах подали близько 15 будівельних компаній. До полудня вдалося продати майже все", - розповів депутат Сергій Пашинський (БЮТ).

Фінансувати придбання та добудову житла ДІУ планувало за рахунок 2 млрд. грн., отриманих від продажу власних облігацій під держгарантії 2007-2008 років.

Максимальна запропонована вартість готового житла не перевищувала 8 тис. грн./кв м, а добудова об'єктів - 7,92 тис. грн./кв м. Забудовники мали добудувати будинки не пізніше листопада, а передати їх пільговикам - до 25 грудня.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!