"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дерипаска вдвічі скоротив чисельність персоналу на ЗАлК

Середа, 1 липня 2009, 17:14

На ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) чисельність працівників у 2009 році скоротилася більш ніж удвічі й ще буде звільнено 460 чоловік.

Про це під час зустрічі з міським головою Запоріжжя Євгеном Карташовим повідомив генеральний директор ЗАлКу Олександр Котюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу мерії.

"Минулого року чисельність працівників підприємства становила 3 300 чоловік, на 1 липня вже 1468 чоловік. Скорочено - 934, 240 пішли на пенсію, інші - з різних причин. У перспективі - звільнення порядку ще 460 чоловік. Поки ми працюємо, але планово підприємство збиткове", - наводяться в повідомленні слова Котюк.

За його словами, до скорочення персоналу привело скорочення обсягів виробництва. Гендиректор нагадав, що в грудні було зупинено виробництво кремнію і повністю законсервований глиноземний цех. У березні було виведено три з чотирьох серій електролізного виробництва, цех завантажений лише на 25% від обсягу виробничих потужностей.

"Якщо минулого року виробництво алюмінію-сирцю становило 9,300 тис. тонн на місяць, то зараз - 2,300 тис. тонн", - зазначив Котюк.

Він сказав, що законсервовані виробничі ділянки можуть бути запущені протягом 2 місяців. Але поки що стабільно працювати не дають ціни на електроенергію та скорочення ринків збуту. У минулому році підприємство понесло збитки близько 30 млн. дол.

Власником ЗАлКу є об'єднана компанії (ОК) "Русал", яка входить до сфери інтересів відомого російського бізнесмена Олега Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!