Криза не заважає російським і українським автовиробникам - експерт

П'ятниця, 5 червня 2009, 14:37 -

Російські та українські автовиробники, незважаючи на кризові умови, продовжують успішно розвиватися.

Про це заявив голова інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександр Спасіченко.

"Свідченням цього стала найбільша покупка в історії автобізнесу Росії - придбання контрольного пакета акцій марки Opel. Незабаром про розширення заявив і лідер українського автопрому - компанія "УкрАвто", для чого було залучено кредит у розмірі 80 млн. дол. В умовах ослаблення провідних світових гравців така активність може призвести, якщо не до завоювання автобізнесом з СНД нових ринків, то, як мінімум, до збільшення його частки у власних країнах", - сказав Спасіченко.

Він також додав, що нинішня криза може неабияк перекроїти світовий автомобільний уклад.

"Якщо раніше на рахунку російських компаній були лише проекти по збірці іноземних моделей і покупки маловідомих марок (наприклад, британської LDV), то купівля частини Opel виглядає виходом на якісно новий рівень", - наголошує представник "Бонум Груп".

Придбання контрольного пакета в 35% Opel International Inc пройшла на вигідних для "Ощадбанку" умовах.

"Поспіх продавця, ініціюючого процедуру свого банкрутства, і наявність в партнерах авторитетної канадської Magna призвели до триразового дисконту від ринкової вартості емітента.

На 3 червня 2009 року капіталізація бренду становила 4,9 млрд. євро, тобто, вартість 35% повинна дорівнювати 1,7 млрд євро. Канадський і російський покупці за 55% акцій (20% дісталося Magna) заплатять лише 0,5 млрд. євро.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: