Світові фондові ринки демонструють консолідоване зростання

Вівторок, 30 червня 2009, 09:42

Американські фондові індекси виросли в понеділок слідом за котируваннями акцій нафтових компаній.

Підтримку ринку надали також очікування, пов'язані з тим, що темпи економічного спаду продовжать зменшуватися, повідомляє агентство Bloomberg.

"Цей тиждень буде дуже насиченим в плані економічної статистики. Ринок з оптимізмом чекає виходу цих даних", - відзначає керуючий OakBrook Investments Пітер Янковскіс.

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку на 90,99 пункту (+1,08%) - до 8529,38 пункту.

Реклама:

Standard & Poor's 500 піднявся на 8,33 пункту (0,91%), склавши 927,23 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 5,84 пункту (0,32%) - до 1844,06 пункту.

Європейські фондові індекси виросли в понеділок на 1,3-2,3%.

Підтримку ринку надали дані про збільшення зведеного індексу ділової та споживчої довіри до економіки єврозони у червні до максимального рівня за сім місяців. Цей індикатор виріс до 73,3 пункту в порівнянні з 70,2 пункту місяцем раніше і перевершив прогнози експертів, що складали в середньому 71 пункт.

"Перші ознаки відновлення вже є. Ринок, як і раніше, знаходиться у фазі консолідації. Я думаю, зараз є хороші можливості для довгострокових вкладень в акції", - відзначає головний інвестиційний директор CCLA Investment Management у Лондоні Джеймс Бівен.

16 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли в понеділок, виняток склали індикатори Ісландії та Люксембургу.

Фондові індекси Азії ростуть у вівторок на тлі підвищення сировинних цін, викликаного оптимізмом інвесторів щодо відновлення світової економіки.

Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 1,6% - до 104,22 пункту. Японський Nikkei додав 1,9%.

"Макроекономічні показники виразно поліпшуються, вказуючи на відновлення ближче до кінця року. Зниження курсу єни сигналізує про повернення позитивного для ринку акцій апетиту до ризику", - відзначає аналітик AMP Capital Investors Надер Наеймі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!