Банк "Надра" сподівається на "довгу реструктуризацію"

Четвер, 25 червня 2009, 17:25

Банк "Надра" має намір до 15 липня домовитися із зовнішніми кредиторами про базові умови реструктуризації.

Про це повідомила тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська на прес-конференції в четвер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми провели достатньо велику кількість зустрічей (із зовнішніми кредиторами). Задача банку - знайти таке рішення для кредиторів, щоб ... в подальшому банк міг бути активним на фінансових ринках ... До 15 липня в банку має бути чітке розуміння по кожному кредитору", - сказала Жуковська.

За її словами, у банку 70 іноземних кредиторів з 20 країн. Сума залученого банком торгового фінансування складає близько 378 млн. дол. Крім того, банк "Надра" влітку 2008 року розмістив трирічні єврооблігації на 175 млн. дол. з погашенням у 2010 році.

"Основна базова схема - ми орієнтуємося на довгу реструктуризацію. Бонди запропоновані до викупу з ринковим котируванням сьогоднішнього дня. Інші інструменти пропонується (реструктуризувати) на основі двох підходів: це певна частина списання кредитної заборгованості і тоді дуже короткий термін обслуговування її чи реструктуризація на довгий період", - сказала вона.

Банк "Надра" засновано 1993 року. Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів (28,073 млрд. грн.) банк "Надра" займав 10 місце серед 182 діючих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!