Уряд розбереться з боргами "Авіанта"

Вівторок, 2 червня 2009, 16:52

Кабінет міністрів має намір реструктуризувати заборгованість Київського державного авіазаводу "Авіант" перед лізинговими компаніями.

Про це заявив голова Державної авіаційної адміністрації Олександр Давидов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Найближчим часом буде рішення уряду щодо реструктуризації заводу "Авіант" перед лізинговими компаніями. Це дозволить вивести наш авіапром у "вільний політ і очистити йому крила", - сказав він.

За словами Давидова, реструктуризація заборгованості і програма серійного виробництва Ан-148 дозволять "Авіантові" нормально функціонувати.

Реклама:

Як повідомлялося, у березні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про плани провести переговори з банками щодо реструктуризації заборгованості підприємств авіаційної галузі.

За словами Тимошенко, забезпечити авіапідприємства оборотними засобами для виконання контрактних зобов'язань можна двома шляхами: через відрахування із стабілізаційного фонду та рекапіталізацію комерційних банків, що передбачає входження держави в капітал банків, його збільшення і направлення коштів на розвиток авіапрому.

У той же час у квітні міністр промислової політики України Володимир Новицький повідомив про плани погасити заборгованість "Авіанта" і Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) перед кредиторами шляхом випуску під державні гарантії облігацій ХДАВП на суму 1,62 млрд. гривень, "Авіант "- на 858 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!