Пинзеник: Держбюджет-2009 з самого початку мав виглядати інакше

П'ятниця, 19 червня 2009, 14:30

Екс-міністр фінансів, лідер партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник вважає, що Держбюджет-2009 з самого початку повинен був виглядати інакше.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

"Не може економіка в період падіння давати такі ж доходи, які давала в минулому році. Ми очікували значного падіння доходів, але воно виявилося ще більшим. Навіть якби був затверджений реалістичний бюджет, зараз все одно виникла б проблема його корекції, оскільки ситуація розвивається гірше, ніж прогнозувалося ", - зазначив Пинзеник.

За його словами, проект Держбюджету-2009 готувався при розрахунку спаду економіки на 5%.

Реклама:

"Зараз найбільші ризики - макроекономічної стабільності, такі ризики дуже небезпечні для країни. Тому, чим швидше буде переглянутий бюджет, тим краще", - підкреслив колишній він.

Однак, за словами екс-міністра фінансів, проблема не в самому бюджеті.

"На папері можна досягти балансу, але це не означає, що він реально буде витриманий. Проблеми - у прийнятті правильних рішень, які скорочують дисбаланс бюджету. "Нафтогаз України" і Пенсійний фонд - дві ключові з них", - підкреслив він.

Вихід із ситуації, що склалася, Пинзеник, зокрема, бачить у збалансованості Пенсійного фонду.

"Бюджет не призначений для дотування Пенсійного фонду, а на сьогоднішній день значна частина ПФ формується саме з держбюджету. Тобто ресурс пішов не за призначенням", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: