Тимошенко каже, що "Нафтогаз" виживає назло Фірташу

Вівторок, 16 червня 2009, 00:11
Україна виходить на суттєві скорочення споживання газу, заявиляє прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Навіщо нам споживати газ на опалення, коли ми маємо торф, вугілля, всі природні ресурси, з яких можна робити біомасу і спалювати. Ми скоротимо споживання газу", - сказала вона.

"Ми отримали "Нафтогаз" майже банкрутом. Там було викачане все, що тільки можливо. І гроші, і ресурси, і власність, і наша ГТС, яка є №1 у Європі, фактично вже була закладена і перезакладена", - розповіла прем'єр.

"Перед кожним 6 числом кожного місяця, а кожного 6 числа ми маємо заплатити Росії за газ, істерика внутрішня, всі політики, починаючи від президента, закінчуючи депутатами, кричать - все, кінець "Нафтогазу", не заплатимо. Росія кожен день посилає смски через Інтернет, що Україні кінець і ми візьмемо її в полон через газ", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

"Все це серйозна психологічна атака, але ми за всі ці місяці не прострочили платежу навіть на півгодини. Ми все робимо вчасно, і так як цього хоче Росія, тому що ми захищаємо Україну", - наголосила вона.

Тимошенко заявила, що уряд "не підняв ціну на газ для виробництва тепла, не підняв ціну на газ для людей".

"Кожен місяць, який проживає "Нафтогаз", він стає більш фінансово здоровим. Ми закачаємо газ у сховища. Я думаю, що цю зиму ми проживемо без газових скандалів", - підкреслила прем'єр.

Крім того, вона заявила, що, "починаючи з 2003 року, в Україну запустили газового вампіра - "РосУкрЕнерго".

"Вони стали між "Газпромом" і "Нафтогазом" і всі гроші, весь газ проходили через цю структуру. Україна недорахувалася мільярдів грошей, недорахувалася десятків мільярдів кубічних метрів газу", - сказала Тимошенко.

"Зате у нас з'явилися нові мільярдери - це як раз пан Фірташ, власник каналу "Інтер" і прямий ворог уряду, тому що ми його в апетитах не просто обмежили, а ми починаючи з 2008 року його просто прибирали, і в 2009 ми вийшли на прямі стосунки між "Нафтогазом" і "Газпромом", - заявила прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!