"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українському урядові вдалося те, чого не вдалося американцям – врятувати держбанки

Понеділок, 15 червня 2009, 22:52 -

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що рятування банківського сектору - не в її компетенції, але уряд робить все можливе, аби підтримати державні банки.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Сьогодні ті політики, які воюють зі мною на президентських виборах, говорять про некомпентність уряду, фінансову неспроможність... Я наведу вам тільки один приклад, і вам стане все зрозуміло. Є два державні банки в Україні: Ощадбанк і Укрексімбанк, і є 186 приватних банків. Так скажіть мені, будь ласка: чому я - такий бездарний економіст і фінансист - Ощадбанк і Укрексімбанк тримаю сьогодні на рівні найвищих рейтингів у державі. Вони не зірвали жодного платежу. Вони не заборгували жодної копійки. Їх капітали збільшені сьогодні на 13 (млрд. гривень - ЕП) відповідно і на 7 млрд. гривень. І жодна людина не постраждала", - заявила вона.

"А чому ж тоді такі талановиті люди, які працюють в Партії регіонів, загубили всі свої банки: Надра Банк, Родовід Банк, Украгазбанк, Укрпромбанк і так далі?", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

За словами прем'єра, банки - це не її компетенція. Проте в Україні є два державні банки і завдання уряду - тримати їх на плаву.

"В таких країнах, як Сполучені штати, Європейські країни, попадали найпотужніші монстри - банки, яким по 200 років, просто зникли з обличчя або націоналізовані, або іншим способом сановані. В Україні два державних банка тримаються надійно і потужно", - підкреслила Тимошенко.

"Якщо ви хочете мати з якимось банком справу - майте з цими банками справу, тому що їх капітал по адекватності перевищує всі інші банки, які працюють в Україні окремо", - закликала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: