Мінекономіки прогнозує зростання ВВП на 3%

Середа, 10 червня 2009, 14:32

Міністерство економіки попередньо прогнозує зростання валового внутрішнього продукту в 2010 році порівняно з 2009 роком на 3%.

Про це заявив журналістам виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Українські новини".

"Прогноз міністерства економіки, наскільки я знаю, попередньо погоджувався із експертами Світового банку й МВФ. Це 3%. Думаю, що це відповідає дійсності й може бути реальним показником", - сказав він.

Уманський додав, що такий прогноз пояснюється низькою базою ВВП 2009 року (особливо в 1 півріччі), а також прогнозом зміни цієї тенденції в 4 кварталі 2009 й 1 кварталі 2010 року.

Реклама:

"Ми бачимо, що вже потроху-потроху у світі й в Україні починають відбуватися позитивні тенденції. Є надія на 4 квартал 2009 й 1 квартал 2010 року, що ми все-таки вийдемо із траєкторії падіння на зростання", - сказав в.о. міністра фінансів.

Він також повідомив, що за підсумками січня-травня 2009 року дефіцит держбюджету становив 17 млрд. гривень при методиці розрахунку МВФ, а плановим показником було 22,5 млрд. гривень.

Методика розрахунку МВФ ураховує, зокрема, дефіцит коштів НАК "Нафтогаз України", дефіцит місцевих бюджетів і пенсійного фонду.

Як повідомлялося, Рахункова палата оцінює зниження ВВП у січні-березні в 21,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: