Литвин вже бачить, як Рада почне енергійно ділити гроші МВФ

Субота, 9 травня 2009, 13:56

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує загострення ситуації у парламенті у зв`язку з отриманням Україною чергового траншу кредиту МВФ.

Про це він заявив у селі Нові Петрівці в інтерв`ю журналістам, повідомляє з посиланням на прес-службу парламенту видання "Українська правда ".

"З отриманням кредиту МВФ ситуація, очевидно, загостриться. Бо як тільки з`являться гроші, відразу з`являється багато бажаючих їх розподіляти", - сказав він.

Литвин уточнив, що частина коштів, які отримає Україна, піде на покриття дефіциту держбюджету, і саме тому, на його думку, треба відповідно передбачити, куди їх спрямувати.

Реклама:

Друга ж частина, "по суті, пройде транзитом", сказав спікер, "і піде на погашення державного боргу".

Відтак, за словами Литвина, "треба добре подумати, як не збільшити державний борг країни, як відшукати внутрішні резерви", а вони, на його думку, колосальні. "Рецепт може бути лише один: треба дати по руках, аби менше крали", - зазначив він.

Гостроти політичній ситуації, сказав Литвин, додаватиме велика кількість законів, які необхідно буде розглянути наступного тижня, "плюс гучні і резонансні політичні справи".

"Якщо буде спільне бажання приймати складні рішення, я це вітаю. Якщо мова йтиме лише про те, аби зручно вмоститися, це те, що я не приймаю. Я - за результат", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!