Raiffeisen не піде з України

Четвер, 28 травня 2009, 12:47

Голова Raiffeisen Group Вальтер Ротенштайнер вважає, що не варто зараз покидати країни, які переживають кризу,  в тому числі Румунію та Україну.

Про це повідомляє Reutrers.

Знаходячись на піку росту, минулого року Raiffeisen пережив важкі часи через кредитну кризу колишніх комуністичних країн, зазначив голова банку.

Один з ключових ринків Raiffeisen, де знаходиться другий за розміром банк, практично знищений кризою. Очікуваний спад економіки на цей рік - ще 8-10%, але Ротенштайнер вірить, що вони залишаться.

Реклама:

"Витягнути одну цеглину з цілої мережі було б нерозумно, - сказав він, - Це неприйнятно в рамках загальної стратегії."

Боргове навантаження Raiffeisen виросло на 40% 2007 року і ще на 20% 2008 року. Але банк продовжує боротися за виживання.

"Треба сісти і сказати своїм клієнтам: то що нам тепер робити? Можливо, треба переглянути процедуру повернення, ризики тощо....Перспектива на розвиток є, враховуючи те, що 50-60 мільйонів мешканців Східної Європи досі тримають свої гроші не в банку, то значить є куди рости", - вважає Ротенштайнер.

Голова Raiffeisen критикує тих, хто створює паніку, тим самим спричиняючи падіння національної валюти, акцій тощо.

Він каже, що порівняно із Заходом, ситуацію можна улагодити за рахунок менших коштів і порівнює суму у 10-20 мільярдів євро, потрібну для стабілізації української системи з 102 мільярдами, які потрібні, наприклад, Німеччині.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!