Пинзеник не хоче зміцнення гривні

Вівторок, 26 травня 2009, 22:48

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник виступає проти зміцнення гривні.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Я не думаю, що зараз є підстави говорити про зміцнення гривні, і я не робив би кроків для зміцнення гривні. Економіка проходить дуже болісний процес пристосування, потрібний процес. Це реакція на девальвацію курсу", - вважає екс-міністр.

Він наголосив, що "для людей важлива стабільність і прогнозованість курсу".

Реклама:

На питання, чому гривня зміцнюється, Пинзеник відповів: "Попит на валюту падає. Це звичайний товар, ціна якого визначається попитом та пропозицією".

"Влада має інструмент утримати гривню від зміцнення, бо країна потребує зміцнення позицій на внутрішньому і на зовнішньому ринку. Курс цю річ робить, тому я б не говорив про зміцнення гривні. Ми прийдемо колись до цього періоду. В майбутні роки відбудеться зміцнення гривні", - заявив екс-міністр.

Водночас Пинзеник утримався від прогнозів щодо курсу гривні у майбутньому, хоча зазначив, що "причин для девальвації курсу, які були минулого року, не існує".

"З нинішнім бюджетом країни прогнози по курсу є дуже ризикованими. Ризикованість полягає в тому, що розмір дефіциту великий, а джерел фінансування немає", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: